Wordfence Web application Firewall actief maken

Sinds Wordfence 6.x een firewall ingebouwd had, kreeg ik deze niet werkend bij 2 verschillende hosters en bij 1 wel.

Waarom wil ik de Web Application Firewall aan hebben?

  • Deze lokale firewall houd veel pogingen om je website te misbruiken buiten de deur. Wordfence kan echter beter uitleggen welke vormen van misbruik ze hiermee tegen gaan.

Doorbraak

Vandaag had ik eindelijk de juiste zoekterm in combinatie met nieuwe inzichten bij Wordfence zelf om het wel werkend te krijgen.
Deze inzichten vond ik door het verkennen van de waarden onder Wordfence > Tools > Diagnostics > View System Configuration in new window.

Wat bleek, deze hosters gebruiken LiteSpeed in plaats van CGI/FastCGI.

Zie de volgende links:

Samenvatting

  • LiteSpeed werd door deze hosters gebruikt in plaats van mod_php. Daarom moest in plaats van mod_php7.c de module lsapi_module gebruikt worden.
  • Bij auto_prepend is het pad erg belangrijk, als het bestand niet te vinden is, dan krijg je een lege pagina’s in plaats een minder beschermde site.

Raspberry Pi met Kodi – trage reactiesnelheid oplossen en corruptie voorkomen

Inleiding

Ik heb een mooie Raspberry Pi 2 aangeschaft met een grote micro-sd card van 16 GB. Na 1,5 jaar gebruik was deze opeens niet meer aan te krijgen. Het begin van een speurtocht.

Had toch een kant-en-klare mediaspeler gekocht 🙂

Google weet (bijna) alles

Na even googlen (of een andere zoekmachine natuurlijk) blijkt het redelijk vaak voor te komen dat Raspberry Pi’s na uitzetten niet meer aan willen. De oorzaak is dan vaak een corrupt bestandssysteem of onleesbare sd kaart.

Onleesbare sd kaart / usb stick redden

Vaak kan de stick of kaart nog op laag niveau geformateerd worden.
Het is alleen even zoeken naar een geschikt formateer programma en durven! Zie bijvoorbeeld http://www.rmprepusb.com/tutorials/badusb.

Oorzaak van corruptie

Het ontbreken van een aan/uit schakeling, maakt het onmogelijk voor het besturingssysteem van de Pi om te voorkomen dat er schrijfacties plaatsvinden tijdens het afsluiten. Als de schijftoegang dan ook nog eens voor snelheid is geoptimaliseerd, dan is de kans groot dat er een keer geschreven word tijdens het afsluiten. En dan kan de opslag kapot gaan op de verkeerde plaats, waardoor de opslag niet meer herkend word.

Word vervolgt

Webshop doekvanrolien.nl ingericht

Samen met Nynke van de Lageweg, Edith Borger (eb-creations.nl) en Rolien Stapel hebben we in de website van https://doekvanrolien.nl een webshop toegevoegd op basis van WooCommerce.

Hier geld net als bij alle dingen in het leven: houd het simpel (voor de gebruiker en de beheerders).

In eerste instantie wilden wij de webshop heel mooi maken, zodat gebruikers zelf hun doeken konden samenstellen.
Dat bleek helaas voor zowel klanten als beheerders een erg ingewikkelde puzzel. Daarom is vervolgens gekozen om simpele kant en klare doeken in de winkel te zetten en maatwerk achter een email formulier te zetten.

Dit ter lering ende vermaak.

Foto’s en negatieven verwerken

Oude foto’s bewaren

Foto’s wil je graag voor het nageslacht bewaren, maar dan moeten ze wel mooi blijven en er moet iets van de context bekend blijven.

Inscannen van afgedrukte foto’s of van negatieven met een speciale negatief/dia scanner is dan interessant.

Tips voor het scannen

Aanvullende tips voor scannen van negatieven

  • Dit is niet te doen met een gewone flatbed scanner. Investeer een paar tientjes voor een dia/negatief scanner.

Synchroniseren en backuppen van media

Ik heb verschillende machines in huis en geen centrale NAS en daarnaast nog een aantal telefoons met een camera.
Foto’s en filmpjes kunnen dus op verschillende machines verwerkt worden, maar dit moet ergens overzichtelijk bij elkaar komen, zodat er eenvoudig backups van te maken zijn en foto albums.

Handig om uit te wisselen:

Handig voor ordenen: