Prestatie en gezondheid bevordering

Ik ben al bijna mijn hele leven bezig, direct of indirect om mijzelf te verbeteren. Dat was niet altijd effectief en meestal vanuit een negatief zelfbeeld. Maar het ging wel door. In januari 2007 raakte ik bevrijd van mijn enkele belangrijke blokkades. Sinds die tijd ben ik vanuit kracht en met het doel ook andere mensen te helpen, de methodes die op mijn pad komen gaan integreren.

Ik wil op deze site mijn ervaringen delen, zodat anderen er ook van kunnen profiteren. Daarnaast ik het voor mij een middel om de dingen eens goed op een rij te zetten.

Eerst eens een lijstje van cursussen die ik gedaan heb, met links en mijn beleving van het resultaat.

Introductie hNLP (2005) Leuke inzichten en basis in NLP
Balans in Werk & Leven (2004) Van Harte en Lingsma Tijdelijk flinke verbetering en een paar leuke inzichten.
EFT (2007-…) emofree.com Een verbazend simpele maar krachtige methode om van fysieke en psychische klachten af te komen. Probeer het ook eens. Kijk ook eens hier.
Avatar (2007-…) www.avatarepc.com Een grote bevrijding van onbewuste overtuigingen en het herontdekken van het gevoel als raadgever. Zie ook hier.
Assertiviteit, In evenwicht met jezelf, In evenwicht met je omgeving (2003-2006) www.roc-teraa.nl Prima basiscursussen met leuke groepen. Helaas te kort voor oefeningen, vooral gericht op kennis. Althans toen ik deze cursussen deed in de periode 2003-2005.
Silva Mind Control (2005) www.silva.nl Leuke combinatie van snelle meditatie en technieken voor tijdens en buiten de meditatie.
Reflexzonetherapie (2007-…) anzn.nl (Eindhoven)

hogeschoolmeppel (Meppel)

Goede basis om een praktijk met  massage en andere therapeutische methoden te starten.

 

Enkele specifieke technieken:

Mindmap Noteren van gedachten volgens vrije associaties. Handig gereedschap is het programma Freemind.
REA Rationeel Emotieve Analyse

Inspirerende teksten: