Hosting verhuizing – website en mail

Net als bij alle contracten loont het om af en toe over te stappen naar een andere aanbieder. Bijvoorbeeld omdat je meer capaciteit of juist minder nodig hebt. Of omdat je een betere aanbieder hebt gevonden of al je sites bij dezelfde hoster wilt onderbrengen.

Stappen

  1. Schrijf op wat je nu hebt. Denk aan domeinnamen en subdomeinen, maar ook aan email adressen, de sites en eventuele databases.
  2. Per soort moet je een plan hebben.
    1. Sites => bestanden (inclusief configuratie) verhuizing met SFTP/SSH
    2. Database => Export met PHPMySQLAdmin, import op zelfde manier
    3. Email adres => moet de geschiedenis mee, dan moet je bijvoorbeeld via imapsync (https://www.imapsync.nl/ of op eigen hosting via https://imapsync.lamiral.info/)
    4. Domeinnaam verhuizen

Voor elk van deze onderdelen zal ik een kort verslag schrijven.
Elke web hoster heeft hiervoor meestal al wat uitleg staan.
Ik zal mijn verhaal baseren op https://www.vimexx.nl/help/hoe-verhuis-ik-mijn-website-naar-vimexx-toe en https://www.vimexx.nl/email/email-verhuizen

Indien je van DirectAdmin naar DirectAdmin verhuisd, dan kan het zijn dat je nog een snellere methode kunt gebruiken voor Sites, databases en email. Zie https://www.vimexx.nl/help/website-vanuit-directadmin-verhuizen.

De verhuismethode heeft vooral voor email een voordeel, namelijk dat je de wachtwoorden voor de mailboxen niet hoeft te resetten en opnieuw hoeft te verspreiden. Ook worden de forward rules die in DirectAdmin staan ingesteld meegenomen.
Ook de verhuizing via DirectAdmin backup kan zo zijn nukken hebben.
Daarom maak ik daarvoor een aparte pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 3 =